Koncept aktivnog života

Rekreativno bavljenje športom. Debljina. Ispravna športska prehrana. Hodanje. Prehrambene navike. Bolesti srca i krvnih žila. Istezanje. KRETANJE. Športske ozljede. Ispravan trening.

Koncept aktivnog življenja potječe od činjenice da nam je još u genima zapisana potreba za kretanjem, tj. da smo stvoreni s ciljem da se krećemo. No, moderan način života učinio je od nas "sjedače".  Vozimo se autom na posao gdje radimo sjedečki, a nakon što završimo s poslom, sjedamo u auto i najčešće idemo doma.  Doma sjedimo u fotelji i gledamo televiziju dok nam društvo često prave čips, čokolada ili pivo.

Aktivan život nas vraća našim počecima kada smo zbog hrane morali prelaziti desetke kilometara,  brzina i spretnost su bile važne kako bi se ulovio plijen. Silom prilika, tada smo se i drugačije hranili.

Koncept aktivnog življenja prije svega promovira kretanje (hodanje, trčanje, vožnju biciklom...) te nas zajedno s tim potiče da mijenjamo i prehrambene navike. Pržene krumpiriće zamijenjuju kuhani krumpiri, a gužve u tramvaju mijenja svjež zrak i sloboda kretanja na biciklu. Duga nedjeljna izležavanja ispred televizora postaju prošlost dok se šeće u prirodi, a umjesto ispijanja kave u zadimljenim kafićima vrijeme provodimo u razgovoru s prijateljima uz lagani jogging.

AKTIVAN ŽIVOT = KRETANJE + ZDRAVA PREHRANA

Rezultat navedenog: Osjećaj ispunjenosti i zadovoljstva! Lakše ćete podnositi svakodnevni stres i obveze. Uvjerite se i sami! Sretno!

 

 

Članica smo sljedećih udruženja: