portal o trčanju

Rekreativno bavljenje športom. Debljina. Ispravna športska prehrana. Hodanje. Prehrambene navike. Bolesti srca i krvnih žila. Istezanje. KRETANJE. Športske ozljede. Ispravan trening.

 

DŠR Aktivan život je u ožujku 2007. godine pokrenulo internetski portal o brdskom i cestovnom trčanju u Hrvatskoj www.UTRKE.net kao rezultat potrebe za informacijskim servisom koji bi ispunio nedostatak u sustavu informiranja o trčanju u Hrvatskoj te koji bi ujedno i informirao o važnosti sporta za očuvanje i unaprjeđenje psiho-fizičkog zdravlja pojedinca.

U prosincu 2011. godine, ugasili smo ovaj portal i pokrenuli TRČANJE.hr koji se svojim sadržajem (tekstovima o trčanju) želi probiti do većeg broja ljubitelja trčanja.

Sukladno navedenim potrebama, sadržaj portala čine najave i rezultati utrka, izvještaji s utrka, stručni tekstovi o trčanju, zdravlju i prehrambenim navikama trkača, interaktivni forum na kojem posjetitelji raspravljaju o temama vezanim za trčanje, zdravlje i prehranu trkača.

Glavni cilj portala: kvalitetnim i nepristranim radom internetskog-informacijskog servisa postati referentno mjesto za brdske i cestovne utrke u Hrvatskoj.

Specifični ciljevi su:

  • Pružati potpune i ažurne informacije o brdskim i cestovnim utrkama u Hrvatskoj (najave, rezultati, izvještaji)
    Realizacijom ovog cilja dobit ćemo sustav koji na jednom mjestu ima ažurne informacije o svim cestovnim i brdskim utrkama koje se održavaju u Hrvatskoj.
  • Potaknuti pojedinca na aktivan život
    Postizanjem ovog cilja želi se kod pojedinca osvijestiti važnost koncepta aktivnog življenja koji mu zajedno sa zdravom prehranom pomaže da osnaži duh i tijelo te na taj način poveća svoje samopouzdanje. Na taj način direktno i neposredno poboljšava kvalitetu svog zdravlja i života u cijelosti. 
  • Okupiti zaljubljenike brdskog i cestovnog trčanja u virtualnu zajednicu

Tijekom 2009. godine pokrenuli smo i Facebook stranicu www.facebook.com/volim.trcanje koja iz dana u dan okuplja sve veći broj članova.

Rast posjećenosti portala 2007-2011