Trčaona

Rekreativno bavljenje športom. Debljina. Ispravna športska prehrana. Hodanje. Prehrambene navike. Bolesti srca i krvnih žila. Istezanje. KRETANJE. Športske ozljede. Ispravan trening.

 

Društvo športske rekreacije Aktivan život je u jesen 2009. godine izradilo mini studiju o stanju i potrebama u području rekreativnog trčanja u Hrvatskoj. Jedan od zaključaka studije je bio taj da je diljem Hrvatske potrebno organizirati škole trčanja kroz koje će se pružiti stručna pomoć osobama koje se žele baviti rekreativnim trčanjem.

Tvrtka adidas Hrvatska je prepoznala važnost i vrijednost ove inicijative čiju su pokretanje odlučili poduprijeti i na taj način zajedno s nama zakoračiti prema ostvarenju zajedničkog cilja – povećati broj osoba u Hrvatskoj koje se rekreativno bave trčanjem.

Pilot projekt je realiziran u Zagrebu u periodu svibanj-listopad 2011. godine kada je kroz školu prošlo 89 polaznika od kojih je 67 nastupilo i uspješno završilo svoj prvi polumaraton (Zagreb, 09.10.2011.).

Već druge godine, školu smo osim Zagreba organizirali i u Rijeci i te je godine (2012.) kroz školu prošlo 409 polaznika.

Dugoročni cilj organizacije škole je primanje novih polaznika svake godine u Zagrebu i njihovo pripremanje za polumaratonsku utrku te osnivanje istih škola u drugim hrvatskim gradovima.

Osim početnika, cilj je i osnivanje i vođenje napredne grupe s ciljem nastavka stručno vođenih treninga koji osiguravaju napredak i dugoročno bavljenje rekreativnim trčanjem.

Više informacija o školi potražite na www.trcaona.hr