Vikendom na Medvednicu

Rekreativno bavljenje športom. Debljina. Ispravna športska prehrana. Hodanje. Prehrambene navike. Bolesti srca i krvnih žila. Istezanje. KRETANJE. Športske ozljede. Ispravan trening.

 

Prema Zavodu za javno zdravstvo ¨Dr. Andrija Štampar¨ više od 50% Zagrepčana umire od kardiovaskularnih bolesti.

S druge strane - po Medvednici planinari, hoda ili trči samo 1-2% Zagrepčana.

I dok drugdje u svijetu građani potežu do kilometrima udaljenih obronaka ne bi prošetali šumom, Zagrepčane od obronaka Medvednice dijeli samo nekoliko tramvajskih stanica. Unatoč toj pogodnosti, sve je više oboljelih i pretilih Zagrepčana, pogotovo u populaciji od 25 – 45 godina.

Park prirode Medvednica ima preko 70 planinarskih staza i idealna je za rekreativno hodanje u prirodi.

Stoga je Društvo športske rekreacije Aktivan život osmislilo projekt 'Vikendom na Medvednicu' koji će građanima Zagreba a i ostalim gostima  omogućiti BESPLATNO bavljenje rekreativnim sportom, odnosno hodanje i planinarenje po Medvednici. Projekt su prepoznali i podržavaju ga Grad Zagreb, Zaklada 'Hrvatska kuća srca' i portal Zdravakrava.hr.

Izletima na Medvednicu mogu se priključiti svi koji mogu samostalno hodati i planinariti te žele unaprijediti i očuvati svoje zdravlje i pritom upoznati Park prirode Medvednica.

Svake druge nedjelje, pod stručnim vodstvom kineziologa i liječnika, planinarit će se drugom planinarskom stazom kako biste ih kasnije mogli prolaziti bilo kada sami.

Zato, pozivamo sve da iskoristite bogatstvo prirode koju Zagreb ima, da izađete i uživate na svježem zraku zagrebačke planine.

Više informacija i termine planinarenja možete pratiti na www.facebook.com/vikendom.na.medvednicu/ i na www.vikendom.hr/

 

 

Članica smo sljedećih udruženja: