Razlog postojanja udruge

Rekreativno bavljenje športom. Debljina. Ispravna športska prehrana. Hodanje. Prehrambene navike. Bolesti srca i krvnih žila. Istezanje. KRETANJE. Športske ozljede. Ispravan trening.

Udruga Društvo športske rekreacije Aktivan život osnovana je 2007. godine s ciljem:

  • skretanja pozornosti na nužnost (rekreativnog) bavljenja športom u svrhu očuvanja i/ili poboljšanja psiho-fizičkog zdravlja* te
  • osvještavanje pojedinca o važnosti zdravih prehrambenih navika.

Kroz svoj rad, udruga želi potaknuti pojedinca na mijenjanje (loših) životnih navika, te ga potaknuti na  - KRETANJE.

Udruga trenutačno realizira zacrtane ciljeve na portalu o trčanju u Hrvatskoj - www.trcanje.hr. Na portalu se skoro svakodnevno objavljuju tekstovi o trčanju i obrađuje razne trkačke teme.

U budućnosti će udruga nastaviti svojim radom ukazivati na nedostatke u sustavu te će ih raznim inicijativama pokušati poboljšati. Organizirat ćemo predavanja i tribine, poticati dijalog i raspravu o temama koje su zapostavljene (športska prehrana,  ozljede u športu, rekreativno bavljenje športom...).

 

* Zaprepašćuje podatak da su bolesti srca i krvnih žila zajedno s moždanim udarom glavni uzrok smrti u Hrvatskoj od kojih godišnje umire svaki drugi stanovnik (Brošura “Živjeti s visokim kolesterolom“, Pliva, svibanj 2002., stranica 3). Kretanje, odnosno bavljenje športom, drastično smanjuje smrtnost uzrokovanu tim bolestima.