Trčaona je bila dio Dana komunikacija i Young Lions natjecanja 2023.

U veljači 2023. godine dobili smo zanimljiv poziv od HURE (Strukovne udruge sektora marketinga i tržišnih komunikacija) i to onaj za sudjelovanjem na natjecanju Young Lions kao tema.

Young Lions je natjecanje na kojem se mladi kreativci do 30 godina natječu za titulu najboljih iz komunikacijske industrije u Hrvatskoj. Osvajanjem prestižnog Grand Prixa dobivaju iznimnu priliku natjecati se s najboljim kolegama iz cijelog svijeta kao predstavnici Hrvatske na globalnom natjecanju Cannes Young Lions u Francuskoj.

Svake godine za temu natjecanja bira se jedna neprofitna udruga iz Hrvatske, koja se čini zanimljiva i izazovna pa smo tako u priču ušli i mi  Društvo športske rekreacije Aktivan život. Kao temu cijelog natjecanja odabrali smo naš projekt Trčaona.

U prostorima Zagrebačkoga inovacijskog centra (ZICER-a) 11.3.2023. rekordnih je 110 natjecatelja osmišljavalo rješenja u pet kategorija: Design, Digital, PR, Media i Print, a mi smo im dali detaljne upute o tome što je zapravo Trčaona, kako radimo i tko je naša ciljana publika. Natjecatelji su imali svega 24 sata za osmisliti svoje radove, a 10 profesionalaca iz svijeta komunikacija, i mi kao klijent, imali smo tešku zadaću ocijeniti ih i odabrati najbolje.

Tea s pobjednicama natjecanja Young Lions 2023. na temu Trčaone

Pobjednice Young Lions izazova su Jana Cvetko i Wana Kiiru iz Komunikacijskog laboratorija s projektom Priče koje izuvaju iz cipela! I doista nas je njihova ideja „izula iz tenisica“ jer je sjajna kao i cure koje su ju osmislile. Svečana dodjela nagrade Young Lions Hrvatska održala se na Danima komunikacija u Rovinju 21.4. gdje je projekt Trčaone brojim zainteresiranima izložila naša voditeljica komunikacija Tea Gvardijan, a cure iz agencije predstavile svoju nagrađenu ideju.

Evo što su poručile Jana i Wana:

Wana: Glavna misao nam je bila kako trčanje i nordijsko hodanje prikazati kao umjetnost i nešto više od sporta. Koncept je zamišljen kao izložba tenisica dugogodišnjih obožavatelja kluba Trčaona pričajući njihove priče o životnim borbama, promjenama i utjecaju kluba na njihov život. Svaku cipelu vlasnici uranjaju u žutu boju kao simbol novog početka i prijelaza u novu fazu života. Ideja je bila privući nove ljude stvaranjem osjećaja povezanosti kroz osobne priče posvećenosti ovom projektu.

Jana: Nismo htjele da bude riječ o promociji, već o povezivanju s onima koji su krenuli istim stopama. Svaki dobar projekt pokreće priča koja iza njega stoji, a ako izazove emociju kod onih kojima se obraća, onda je to to. Zamislile smo kako se osjećamo dok promatramo kampanje velikih globalnih brendova i nadale smo se da će naše Priče koje izazivaju iz cipela imati isti efekt. Hvala klijentima iz Trčaone na odličnom i detaljnom brifu te na super zanimljivoj i izazovnoj temi.

 

Zahvaljujemo HURI na ovoj sjajnoj prilici i iskustvu kao i svim članovima žirija. Velika zahvala ide i svim timovima koji su sudjelovali te pokazali sjajne i inovativne ideje. Sigurni smo kako će se neke od njih i ostvariti u budućnosti.